Inclusi Teamcoach Opleiding (ITO)

In deze opleiding leer je hoe diversiteit in teams te benutten en verschillen te erkennen en includeren. Dit vraagt vakmanschap van de teamcoach. Het vraagt oefening en bewustzijn om alles wat er speelt te includeren en productief te maken. Een oefenweg die deze opleiding aanreikt.
Schrijf je in
“Wat Inclusi onderscheidt is het vakkundig schakelen tussen verschillende niveaus; van zingeving op een dieperliggend niveau naar de concrete vertaling naar operationeel niveau. Dat maakt hun interventies erg effectief.”

“Inclusi doet niet aan symptoombestrijding, maar gaat in de onderstroom op zoek naar de essentie van het vraagstuk. De doorwerking van deze aanpak is in de hele organisatie voelbaar.”

“De training is als een intense reis die we met een kleine groep gemaakt hebben. De trainers hebben ons op een liefdevolle, warme, respectvolle, intuitieve manier begeleid. Ik gun iedere teamcoach deze training.”

Openingen voor groei

Het is een hele uitdaging om een team te laten groeien als groep. Wat kun je doen als de teamspirit zoek is of als de onderlinge verhoudingen ingewikkeld zijn? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt? Groepsdynamisch gedoe kan het plezier en...

Includeren

Hoe blijf je jezelf als in een groep de spanning oploopt? Hoe zorg je ervoor dat een groep blijft leren als het even taai en stroef gaat? Hoe zorg je ervoor dat elk teamlid tot zijn recht komt? Hoe help je een groep om ambigue gevoelens om te zetten in wezenlijke leerervaringen? Het vraagt van een coach om sterk in zijn of haar schoenen te staan en wendbaar te blijven. In deze opleiding leer je effectief pendelen tussen taakgerichte en groepsgerichte interventies. Je leert anders en vrijer kijken naar weerstand. Mensen hebben verschillende ideeën, ambities, taakopvattingen, waarden. In deze diversiteit schuilt de rijkdom van een groep. Samen met een kleine groep vakgenoten ga je een ruime tijd intensief optrekken en elkaar helpen. Een waardevolle reis waarbij je ook veel zult leren van je vakgenoten.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die groepen begeleiden in hun groei. De opleiding is geschikt voor professionele teamcoaches en voor leidinggevenden of teamleiders die ook de rol van teamcoach vervullen. Deze opleiding gaat ervan uit dat je al enige ervaring hebt met groepen en levende casuïstiek kunt inbrengen in de opleiding.

Investering

De investering voor de opleiding bedraagt €2895 inclusief tussentijdse supervisie. De investering voor de verblijfskosten bij Kloosterhotel ZIN bedraagt €650. Dit is inclusief vijf overnachtingen gedurende het hele traject.

Het programma

Het programma bestaat uit 15 dagdelen, verdeeld over drie blokken van twee dagen. In de tussenliggende tijd is er doorlopende begeleiding beschikbaar in vorm van live en online coaching. Het eerste blok staat zelfonderzoek centraal staat. Hoe ga je om met spanning, hoe blijf je neutraal, open en wendbaar en welke natuurlijke talenten zijn de fundering voor je manier van werken. Het tweede en derde blok richten zich op het kunnen hanteren van meerdere brillen en meerdere interventies in groepen. Het zijn ervaringsgerichte blokken waarin methodische verdieping en oefenen met casuïstiek uit de praktijk samen optrekken. Meerdere methoden zullen aan bod komen waaronder ook de methodiek van Deep Democracy.

De resultaten

Wat zijn de resultaten die je van deze opleiding mag verwachten?

  • Je wordt effectiever als teamcoach om de potentie van een groep beschikbaar te maken voor presteren;
  • Je bent beter in staat om bij jezelf te blijven, ook als het lastig wordt in een groep
  • Je bent beter in staat om met spanning om te gaan en dit om te zetten in waardevolle informatie;
  • Je bent beter in staat om meervoudig te kijken naar wat zich afspeelt in een groep en wendbaar te zijn in je interventies
  • Je zult je interventierepertoire uitbreiden en verdiepen
  • Je zult beter in staat zijn om onderstroomthema’s in een groep te herkennen en om te zetten in betekenisvolle leerervaringen voor de groep
  • Je bent in staat om je interventies preciezer af te stemmen op verschillende stadia van groei en verschillende groepsklimaten

De trainers

Inschrijven