Ken je Kracht

Ken je Kracht is een bewezen formule die je helpt om terug te keren naar je kern. Het driedaagse programma is een korte en intensieve impuls voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Schrijf je inVerdiepingstraject
Gemiddelde waardering: 9,5/10

Dag 1 (avond)

 • Kennismaken, delen van leervragen en thuisopdracht.

Dag 2

 • Lessen uit het verleden, vaste patronen en identificaties in beeld;
 • Diepgaand zelfonderzoek, kijken naar delen van jezelf;
 • Direct ervaren van de kern van jouw eigenheid en persoonlijke kracht.

Dag 3

 • Manifeste en latente kracht, welke talenten willen nog meer meedoen;
 • Heel worden, samenvallen met jouw oorspronkelijke kracht;
 • Expressief belichamen, tot expressie brengen van talent.

Dag 4

 • Contact en afweer, je vrij en jezelf voelen in contact;
 • Integreren, persoonlijk plan voor de toekomst;
 • Ankers om op terug te vallen, de praktijk van morgen.

Innerlijk onderhoud

In een wereld met zoveel prikkels en afleiding is met enige regelmaat innerlijk onderhoud nodig. Ben ik met de juiste dingen bezig? Hoe verhoud ik mij op de juiste manier tot situaties en mensen om mij heen? Voel ik me thuis in mezelf? Blijf ik, ook als de spanning oploopt, in verbinding met mijn kracht en waarden?

Het gaat in deze tijd over het uitdrukken van wie wij werkelijk zijn. Het innemen van onze unieke plaats in het grotere geheel. Niet vanuit moeten, maar vanuit willen in het leven te staan. Een vrij mens worden. Zelfonderzoek is nodig om een gezonde balans te vinden tussen denken, voelen, willen en essentie. Teveel daadkracht maakt dat je de verbinding met je binnenwereld, je dromen en idealen verliest. Teveel gerichtheid op de binnenwereld zorgt ervoor dat je je dromen en idealen geen vorm geeft.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een inspirerende impuls voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Mensen die verlangen naar meer vitaliteit en zin hebben in een wezenlijke heroriëntatie op hun werkleven. Het programma is geschikt voor verschillende functies en leeftijden.

Het programma

Het programma bestaat in totaal uit 3½ dag, 9 dagdelen. Intieme kleine groepen, doorleefde begeleiding, indrukwekkende en ontroerende werkvormen, twee bijzondere gasten: een mix die zich keer op keer bewezen heeft als zeer werkzaam voor de deelnemers. Dit programma helpt je om een pas op de plaats te maken en te doordenken, doorvoelen en doorleven wat jou tot leven brengt.

Zelfonderzoek en ervaringsgerichte werkvormen zorgen ervoor, dat je tot de kern van jouw vraagstuk komt. Naast bezinning breng je in deze dagen ook jouw kracht tot expressie. Je zult ervaren wat jouw impact is op anderen als je handelt vanuit bezieling.

De resultaten

Wat zijn de resultaten die je van het programma mag verwachten?

 • meer zicht op jouw eigen kracht, talenten en kwaliteiten;
 • meer verbinding met de plek in jezelf waar je stevigheid, houvast en richting kunt ervaren;
 • meer zicht op wat jouw opdracht is, wat jij te doen hebt;
 • meer zelfvertrouwen en moed om jezelf te zijn;
 • meer zichtbaarheid en waarneembare uitstraling van jouw unieke kracht.

De locatie

Kloosterhotel ZIN is onze thuisbasis. Het biedt de ideale inbedding voor onze programma’s. In de gastvrije en bezinnende sfeer van het klooster kunnen deelnemers onthaasten, ontdekken en ontmoeten. Het landgoed is een groene oase. Het gebouw zit vol met verhalen. De prachtige kunst verruimt de geest. Het eten uit de 100% biologische keuken is overheerlijk. Het huishouden wordt grotendeels verzorgd door werkers met een verstandelijke beperking. Laat je verrassen. Voel je thuis.

De trainers

Enquete

In een enquête een aantal maanden na de training onder bijna 150 ex-deelnemers geeft 91% van de respondenten aan dat Ken je Kracht in belangrijke mate heeft bijgedragen aan het helder zicht krijgen op persoonlijk sterke punten. 79% van de deelnemers zet die sterke kanten daadwerkelijk meer in binnen het werk. 86% geeft aan meer zelfinzicht te hebben opgedaan waardoor hij of zij effectiever functioneert op het werk. 84% geeft aan nu te weten welke richting op te gaan en waar energie en tijd in te investeren.

Investering

De investering voor deze training is € 1395,- exclusief verblijfskosten. Inclusi is CRKBO geregistreerd en biedt derhalve haar opleidingen BTW-vrij aan. Verblijfskosten in het Kloosterhotel ZIN bedragen € 475,- (inclusief 6% btw).

“Een doeltreffende training, waarin aan het einde alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Wat de training zo bijzonder maakte waren de met zorg uitgekozen gasten en onderwerpen. De trainer wist met aandacht, rust, interesse en kennis het beste in ons naar boven te halen.”
R. Ernst

KLM

“Ken je Kracht is voor mij een keerpunt in mijn leven.”

D. Schellenkens

Waterschap de Dommel

“Vernuftig in elkaar gestoken programma: Volledig vertrouwen, tot de kern, ontluisterend mooie momenten en nieuwe ervaringen. Vanuit lichaam, gevoel en denken een rugzak vol handvatten meegekregen om het leven met nog meer kracht tegemoet te treden: Training van mijn leven.”
B. Eshuis

ILT

Op zoek naar Ken je Kracht verdieping? Klik hier

“Ken je Kracht is voor mij een keerpunt in mijn leven.”

D. Schellenkens, Waterschap de Dommel

“Een doeltreffende training, waarin aan het einde alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Wat de training zo bijzonder maakte waren de met zorg uitgekozen gasten, de onderwerpen, en de trainer die met zoveel aandacht, rust, interesse, en kennis het beste in ons als cursisten naar boven wist te halen.”

R. Ernst, KLM

“Het is de meest bijzondere training die ik ooit heb mogen volgen. Het klopte van begin tot eind: de inhoud, de mensen, de omgeving, het eten, echt fantastisch! Geen enkele training heeft me zo aan het denken gezet. En geen enkele training heeft me op zo’n treffende en pakkende manier duidelijk gemaakt hoeveel talent er in mij, en in ieder mens, schuilt. Het voelde als een bevrijding en een groot voorrecht dat ik dit heb mogen volgen.”

Anoniem

“Ik heb hele concrete leerdoelen gerealiseerd en veel kennis opgedaan. Oefeningen geleerd die me thuis verder zullen helpen. Ik heb flink wat stappen gezet in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ontzettend bedankt!”

Warman, Vestia

“Ik heb Ken Je Kracht als een hele bijzondere manier ervaren om mezelf beter te leren kennen. Roy, Elisabeth en de rest van het team weten je diepere gevoelens op een hele creatieve manier te ontgrendelen. Voor mij viel heel veel op zijn plek.”

M. Henneman, Cargill

“Ik heb geleerd hoe ik in mijn kracht kom. Ik heb intens gevoeld hoe het is om in mijn kracht te staan en ik heb handvatten hoe dit verder in de praktijk  toe te passen.”

A. de Glopper, Waterschap de Dommel

“Dit is de training waarop ik naar op zoek was. In het proces van bewustwording heeft de training mij erg veel gebracht. Daarnaast heb ik voldoende tools meegekregen op weg naar de verandering.”

P. Peijnenborg, Woongoed Middelburg

“Een zeer bijzondere reis die diep gaat, het doel bereikt en nieuwe doelen creëert. Het heeft me nog nieuwsgieriger gemaakt naar mezelf en anderen.”

Robbert Nijs, Brandweer Midden West Brabant

“Wat het zo waardevol maakt is dat puzzelstukjes op hun plek vallen. Iedereen heeft z’n eigen puzzel, eigen obstakels en toch valt alles bij iedereen op zijn plek. Het was echt een kado voor mij.”

Sherinda Hennekam, Veiligheidsregio Midden West Brabant

“Ik ging sceptisch de training in maar kwam er voldaan uit. Veel nuttige inzichten en tools gekregen.”

Lennard Oelen, BAM